«Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» είναι ο νέος θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού που ανακοίνωσε η υπουργός Λίνα Μενδώνη και περιλαμβάνει δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των Μουσείων την περίοδο του καλοκαιριού. Θα δοθούν 251 παραστάσεις, επτά εκ των οποίων στην Ηλεία και συγκεκριμένα:

20 Ιουλίου  (Χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας): «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Η παρουσίαση των Τρωάδων στηρίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών μέσων, καθώς και τρεις ηθοποιούς.

21 Ιουλίου (Χώρος κάστρου Χλεμούτσι):  Συναυλία Μανώλη Μητσιά – Καριοφυλλιάς Καραμπέτη.

25 Ιουλίου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει έργα Σκαλκώτα – Μότσαρτ – Θεοδωράκη.

4 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει Αφιέρωμα στη Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Ελληνα δημιουργού, με ερμηνευτές τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρή Βουτσικάκη, Ζαχαρία Καρούνη και Μπέτυ Χαρλαύτη. Στο πιάνο τους συνοδεύει ο Γιάννης Μπελώνης.

5 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Γκαλά Μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

6 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chores που δημιούργησε και διευθύνει η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει ένα ευρύ μουσικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και τα οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

7 Αυγούστου (χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας):Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το  Μουσικό σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here