Ο Καραλής ανέβηκε στα 5 μ. και 50 εκ. με ασημένιο μετάλλιο

ü Ασημένιο για την Χρυσαειδή στα steeple

ü Χάλκινο ο Χρυσανθόπουλος με 5μ.40 εκ. στο επί κοντώ

· Τα αποτελέσματα των Ηλείων

ΠΑΤΡΑ.

Με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών και Κ-23 ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Πανελλήνιοι αγώνες στίβου στο φροντισμένο από τη Δημοτική αρχή Πατρέων, Παμπελοποννησιακό στάδιο.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη για πολλοστή φορά στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, που αποδεικνύεται μητρόπολη του στίβου, επειδή υπάρχουν πολιτικοί παράγοντες που στηρίζουν τις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ Δυτικής Ελλάδας καίτοι οι ιδεοπολιτικές διαφορές Δημοτικής αρχής και ΤΕ ΣΕΓΑΣ είναι τεράστιες. Παρόλα αυτά οι Πατρινοί για το συμφέρον του τόπου τους ένωσαν τις δυνάμεις τους και είναι τόσο ανταγωνιστικοί ώστε η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους κάνουν να νιώθουν ότι μπορεί να διεκδικήσουν και μικρά Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Το μεγάλο όνομα από την περιοχή μας που συμμετείχε στους αγώνες ήταν ο Εμμανουήλ Καραλής, ο πρωταθλητής του Απόλλωνα Πύργου, στο άλμα επί κοντώ. Ο Εμμανουήλ προερχόμενος από τραυματισμό, τώρα απολύτως υγιής, ανέβηκε στα 5 μέτρα και 50 εκατοστά και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους άνδρες και το χρυσό στην ηλικία του . Είχε κάνει φέτος 5 μέτρα και 35 εκατοστά, έκανε καλύτερη φετινή επίδοση και για τον 20χρονο ήταν μια χρονιά βάσης για να παλέψει το 2021 τα υψηλά άλματα. Στο άλμα επί κοντώ άλλο ένα Ηλειόπουλο, ο 25χρονος Παναγιώτης Χρυσανθόπουλος αθλητής του Πανιώνιου με φετινή επίδοση 5 μέτρα και 25 εκατοστά , έφτασε στα 5 μέτρα και 40 εκατοστά κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Νικητής στο αγώνισμα ο 34χρονος Κώστας Φιλιππίδης του Πανελληνίου με 5μ.50 εκατοστά επίσης λόγω καλύτερων προσπαθειών. Εξαιρετική ήταν η 24χρονη Σταυρούλα Χρυσαειδή του Πανιώνιου που στα 3000 μέτρα με φυσικά εμπόδια έκανε την καλύτερη φετινή της επίδοση με 10’29’’90 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, πίσω από την συναθλήτριά της Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (10’25’’87).

Δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια ο 29χρονος Νίκος Καψής της ΑΕΚ που έμεινε στην Πέμπτη θέση με καλύτερο άλμα στα 7μ.39 εκατοστά. Πολύ καλός ήταν ο 26χρονος αθλητής του Κόροιβου Μεϊντή Δημητράκης που κατέκτησε την έκτη θέση με 1’55’’96. Στο άλμα τριπλούν ο 21χρονος Αλέξανδρος Νέλι του Κόροιβου Αμαλιάδας με άλμα στα 14 μέτρα και 39 εκατοστά ήταν εντέκατος στους άνδρες, ωστόσο λόγω της ηλικίας του ήταν έκτος στο Κ-23.

Η νεαρότερη αθλήτρια από την Ηλεία η 17χρονη Δεσπολλάρη Γεωργία του Απόλλωνα Πύργου με 2’17’’99 κατετάγη 11η στα 800 μέτρα και τέταρτη στο Κ-23.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθούν τα σύνθετα αγωνίσματα. Στις γυναίκες στο έπταθλο συμμετέχουν στο Κ18 οι: Ευγενία Πέππα (Κόροιβος Αμαλιάδας), Ελπίδα Θεοχαροπούλου (Απόλλων Πύργου), Νικολία Ποϊραζίδη (Απόλλων Πύργου). Στους άνδρες έχει δηλωθεί ο Παναγιώτης Μάντης στο Δέκαθλο Ανδρών του Πανιώνιο και στο Κ-18 ο Δημήτρης Τσαμπάς του Απόλλωνα Πύργου.

Κάθε χρόνο οι αθλητές των σωματείων Απόλλων Πύργου και Κόροιβος Αμαλιάδας δίνουν «το παρόν» στο κορυφαίο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, διαφημίζοντας την περιοχή. Άτυχοι ήταν φέτος η Μαργαρίτα Τσουκαλά του Απόλλωνα Πύργου που θα ήταν στα μετάλλια του ακοντισμού. Ο τραυματισμός την κράτησε εκτός όλη τη χρονιά, όπως και τον άλτη Αλέξη Αργυρόπουλο. Εκτός μεγάλων αγώνων έμεινε ο Ηλίας Κελεσίδης, του Απόλλωνα Πύργου προσπαθώντας να εφαρμόσει νέο στυλ αλμάτων όπου θα μπορεί να διεκδικήσει άλματα πάνω από τα 7μ. και 50 εκ. Δε συμμετείχε ο 24χρονος Στέλιος Φιλάι (Ολυμπιακός Πειραιώς) αφού ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χωρίς να ειδοποιηθεί ο ΣΕΓΑΣ έγινε έλεγχος ντόπινγκ κοντρόλ ακόμη και στους νικητές της τέταρτης θέσης. Τα δείγματα θα σταλούν στο εργαστήριο του ΚΑΤΑΡ και αν υπάρχει κάτι επιλήψιμο να ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες.

Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός Πειραιώς στους άντρες και η Γλυφάδα στις γυναίκες ήταν πρωταθλήτριες ομάδες. Στον πίνακα της βαθμολογίας τόσο στις κατηγορίες Ανδρών και Κ-23 πλασσαρίστηκαν σε καλές θέσεις ο Απόλλων Πύργου και ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

Θέμης Μαντάς

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here