Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, με την περιπέτεια δημόσιας υγείας που περνά η χώρα και ολόκληρος ο κόσμος, τονίζουμε ότι πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο να το απασχολεί ΜΟΝΟ η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, αλλά και η διασφάλιση των δικαιωμάτων του λαού.

Έχοντας αυτό σαν αρχή πιστεύουμε ότι το σημερινό εκ περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να το απασχολήσουν θέματα που να έχουν να κάνουν με την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορονοϊού (COVID-19) στη χώρα μας. Η κατάσταση που διαμορφώνεται καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, υποδομών και λειτουργίας στο σύστημα υγείας της περιοχής.

Όχι μόνο να υλοποιήσει ο Δήμος μέτρα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, αλλά συνάμα, να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση για να υλοποιηθούν ΑΜΕΣΩΣ τα αιτήματα των σωματείων και συλλόγων του νομού μας. (προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση τώρα όλου του προσωπικού που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των Κέντρων Υγείας, των ΤΟΜΥ, όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με στόχο να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο).

Ζητάμε να αποφασίσουμε:

§ Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

§ Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους.

§ Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.

§ Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών.

§ Απαλλαγή από τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

§ Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

§ Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.

§ Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

§ Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους και αυτούς που ζούνε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ψηφίζω υπέρ σε όσα θέματα έχουν να κάνουν με το Κορονοϊό και ζητάω την αναβολή όλων των άλλων θεμάτων που μπορούν να συζητηθούν σε τακτική συνεδρίαση όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χρήστος Γιάνναρος

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here