Μόνο με επιδότηση γίνεται αναθέρμανση της αγοράς

«Ασπιρίνες» μικρής διάρκειας για επαγγελματίες όσα ανακοινώθηκαν ως μέτρα

Η αναθέρμανση της αγοράς, δεν μπορεί να γίνει με «ασπιρίνες» ημι-μέτρων για διάστημα δύο ή τριων μηνών ούτε με την προτροπή στους επαγγελματίες να προχωρήσουν με κρατική δήθεν διευκόλυνση, σε ακόμη μια δανειοδότηση που θα τους μετατρέψει σε περαιτέρω «ομήρους» των Τραπεζών.

Αυτή τη δήλωση έκανε χθες ο δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και πολιτευτής Ηλείας, Θόδωρος Βλαγκούλης, ο οποίος αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων χθεσινών μέτρων επικοινώνησε και συνομίλησε με ανθρώπους της αγοράς, που του μετέφεραν ένα μήνυμα απογοήτευσης καθώς όπως είπαν, έτσι δεν μπορούν να στηριχθούν αποτελεσματικά και κάποιοι από τους συναδέλφους του πολύ πριν τον χειμώνα ίσως και να καταρρεύσουν…

Όπως σημειώνει ο Ηλείος πολιτευτής, εδώ και πάρα πολύ καιρό οι επιχειρηματίες του Νομού μας ζητούν πραγματική ενίσχυση μέσω επιδότησης. Μόνον έτσι δικαίως υποστηρίζουν ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν μέρος του χαμένου φετινού εισοδήματός τους. Όλα τα υπόλοιπα όπως οι δανειοδοτήσεις και οι μικρής διάρκειας ρυθμίσεις που ακούσαμε από το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο δεν μπορούν να δώσουν ουσιαστική ανασυγκρότηση της αγοράς.

ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Συμπλήρωσε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι οι επιχειρηματίες ζητούν να γίνει στη χώρα μας, ότι συμβαίνει και στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης. Μια αυτονόητη διαδικασία με επιδότηση κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας, μέτρο που έχουν αποδεχθεί ότι θα εφαρμόσουν οι ξένες κυβερνήσεις επιδιώκοντας μια ουσιαστική λύση, καθ’ όλα έντιμη και ορθή απέναντι στην ανάγκη που έχουν οι αγορές τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν εισακούγονται στην Ελλάδα οι φωνές των εμπόρων μας που αποτελούν νευραλγικό πυρήνα ανάπτυξης της οικονομίας είπε ο κ. Βλαγκούλης.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here