Από την Τρίτη 9 Ιουνίου η Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου θα λειτουργεί ως εξής:

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων που μπορούν ταυτόχρονα να βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη, μη συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων θα είναι:

  • 5 άτομα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων / δανεισμού τεκμηρίων, εκ των οποίων όχι περισσότεροι από 2 στους υπολογιστές
  • 2 άτομα στο παιδικό και εφηβικό τμήμα, με εξαίρεση αν υπάρχει 1 ενήλικας που συνοδεύει 2 ανηλίκους.
  • 2 άτομα στον ημιώροφο για αναζήτηση υλικού στον τοπικό τύπο
  • 3 άτομα στο αναγνωστήριο / βιβλιοστάσιο του 1ου ορόφου, μόνο για αναζήτηση βιβλίων εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, όχι για μελέτη.
  • 2 άτομα στο αναγνωστήριο / βιβλιοστάσιο του 2ου ορόφου, για αναζήτηση βιβλίων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, ή μελέτη.

Το ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού είναι: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 9 π.μ. – 3 μ.μ. (θερινό ωράριο).

Μεταξύ άλλων, στην είσοδο της Βιβλιοθήκης υπάρχει υπάλληλος που ρυθμίζει την είσοδο των αναγνωστών, ενώ τα άτομα που βρίσκονται μέσα στη Βιβλιοθήκη υποχρεούνται να έχουν φυσική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρο προς όλες τις κατευθύνσεις. Απαγορεύεται η είσοδος σε άτομα που έχουν συμπτώματα βήχα ή πυρετού, ενώ όλα τα άτομα που θα προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη θα υποχρεούνται να φορούν γάντια που θα έχουν προμηθευτεί με δική τους φροντίδα. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική τόσο για το αναγνωστικό κοινό, όσο και για τους εργαζόμενους. Εξαιρείται η χρήση του ανελκυστήρα, όπου η μάσκα είναι υποχρεωτική. Σημειώνεται, ότι η χρήση του ανελκυστήρα επιτρέπεται μόνο στα άτομα περιορισμένης κινητικότητας και μόνο με χρήση μάσκας. Τέλος, επισημαίνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης (εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις) αναστέλλονται.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here