«Γκάζια» από το δήμο Ήλιδας για το διυλιστήριο
«Γκάζια» από το δήμο Ήλιδας για το διυλιστήριο

Επιταχύνει τις διαδικασίες ο δήμος Ήλιδας προκειμένου να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το διυλιστήριο πόσιμου νερού, που έχει κατασκευαστεί στην τεχνητή λίμνη του Πηνειού.


Το συγκεκριμένο έργο «εγκλωβίστηκε» μαζί με τα υπόλοιπα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στη δίνη των capital controls και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
«Έφθασε στην πηγή και δεν μπορεί να πιεί νερό…» λέει η λαϊκή ρήση και κάτι ανάλογο συνέβη και στο δήμο Ήλιδας με το συγκεκριμένο έργο, αφού ενώ προχωρούσαν κανονικά οι διαδικασίες για να λειτουργήσει το διυλιστήριο, ξαφνικά όλα πάγωσαν…
Μετά το ‘πράσινο φως’ που δόθηκε και άνοιξε εκ νέου το ΕΣΠΑ, άρχισε η πληρωμή των έργων από την Τράπεζα της Ελλάδος και μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και τα έργα σύνδεσης με τα δίκτυα κοινής ωφελείας όπως είναι το διυλιστήριο.

Κατόπιν αυτού, όπως ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να πληρωθεί η ΔΕΗ και να κάνει τη σύνδεση του διυλιστηρίου, ώστε να ξεκινήσει η δοκιμαστική του λειτουργία.

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here