Προ λίγων ημερών δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο « apokalypseis.com » ένα άρθρο με τίτλο « Υγειονομικό υλικό από τον χασάπη της γειτονιάς αγόρασε η Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου Ηλείας , προκειμένου να προστατευτεί το προσωπικό καθαριότητας από την πανδημία του covid-19» .

Επειδή είμαι υποχρεωμένος , όταν δημοσιεύονται τέτοια άρθρα , να απαντώ , ώστε να αποκαθίσταται η αλήθεια :

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά :

1.Η Σχολική Επιτροπή , κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. , μπορεί να αναθέτει απευθείας , μέσω του Προέδρου της , υπηρεσίες , εργασίες και προμήθεια προϊόντων , σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία του διέπει τις Σχολικές Επιτροπές .

2.Η πρόσφατη νομοθεσία σχετικά με την λήψη μέτρων για την προστασία από τον COVID – 19 , ρητά δίνει αυτή την δυνατότητα σε κάθε δημόσιο φορέα , λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα.

3.Οι φόρμες εργασίες, τα ποδονάρια , τα γυαλιά εργασίας και τα γάντια μιας χρήσης δεν αποτελούν υγειονομικό ή φαρμακευτικό υλικό αλλά ανήκουν στα είδη καθαριότητας – παντοπωλείου .

4.Η Σχολική Επιτροπή, λόγω της επανέναρξης λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , προέβη ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ στην λήψη όλων των απαραίτητων αποφάσεων για την εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας των σχολικών μονάδων , συμπεριλαμβανομένης και της προμήθειας , όλων των απαραίτητων υλικών , όπως μάσκες για εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό , είδη καθαριότητας αλλά και όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας για το προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων..

5. Για όλες τις προμήθειες και υπηρεσίες απευθυνθήκαμε στην τοπική αγορά.

6.Η υποδειγματική λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας , κατά την περίοδο της πανδημίας , ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ .

Ας συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα :

Ο αρθρογράφος , με τις υποτιμητικές του αναφορές στην Σχολική Επιτροπή , ΞΕΧΝΑ να αναφέρει ή ΔΕΝ ανακάλυψε ότι η συγκεκριμένη ανάδοχος εταιρεία έχει συμμετάσχει στους ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς του Δήμου Πύργου για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και λοιπών αναλώσιμων ειδών παντοπωλείου , έχει αναλάβει την εν λόγω προμήθεια για το έτος 2019-2020 , έχει κηρυχθεί εκ νέου ανάδοχος ,συγκεκριμένων τμημάτων , κατόπιν του νέου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια των ως άνω ειδών και για το έτος 2020-2021 .

Και φυσικά ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα της αναδόχου εταιρείας , προβλέπεται στις φορολογικές δραστηριότητες της ( ΚΑΔ ) και στο καταστατικό της ( πως άλλωστε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς και να κηρύσσετε οριστική ανάδοχος ??? ) .

Μάλλον η έρευνα του αρθρογράφου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ.

Μάλλον ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ και όχι Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ .

Μάλλον ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΨΩΝΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΣΑΠΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ. Μάλλον ΔΕΝ τον ΑΦΟΡΑ ότι ο Δήμος Πύργου , μέσω των σχολικών επιτροπών , ήταν από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα που προέβη άμεσα στην λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων ( αναστολή λειτουργίας σχολείων , προμήθεια αντισηπτικών , εκτεταμένες απολυμάνσεις , μέσα προστασίας στο προσωπικό καθαριότητας, σεμινάρια στο προσωπικό καθαριότητας και πόσα άλλα ακόμα….. ) για την προστασία του εκπαιδευτικού και μαθητικού δυναμικού .

Μάλλον ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΑ ( δεοντολογικά ) πρώτα ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ……

Εμείς ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …….. νόμιμα , αποτελεσματικά και ουσιαστικά …

Με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών , την αναβάθμιση των σχολείων μας , την ορθή λειτουργία τους , την βελτίωση των δομών , την υλικοτεχνική υποστήριξή τους και την ομαλότερη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας .

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Υ. , Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης

και Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών

Δημήτριος Μεσσαλάς

Αφήστε μια απάντηση

Please enter your comment!
Please enter your name here